Poniedziałek - 2025-09-22

Śniadanie:
• Płatki owsiane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa szynkowa
• Biała rzodkiew

• Arbuz

Obiad:
• Zupa fasolowa na bulionie drobiowym (9)*
• Racuchy drożdżowe z jabłkiem (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Melisa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Sałata
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Wtorek - 2025-09-23

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Jajko z majonezem (3)*
• Rzodkiewka

• Słomka ptysiowa (1)*
• Sok malinowy

Obiad:
• Zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Polędwiczki w sosie koperkowym
• Kasza gryczana
• Surówka z czerwonej kapusty
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasztet drobiowy
• Ogórek kiszony
• Nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Środa - 2025-09-24

Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Pomidor

• Jogurt naturalny z owocami (7)*

Obiad:
• Zupa pomidorowa z makaronem na bulionie drobiowym (1,7,9)*
• Zapiekanka ziemniaczana z batatami i kiełbaską (7)*
• Sałata lodowa z papryką w sosie ziołowym
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Chałka z masłem (1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Czwartek - 2025-09-25

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Ser kozi
• Pasta z ciecierzycy
• Sałata masłowa,pomidorki koktajlowe,ogórek
(kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)

• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa groszkowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Nuggetsy z kurczaka
• Puree ziemniaczane
• Marchewka mini na parze
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Powidła śliwkowe
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Piątek - 2025-09-26

Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Cykoria

• Maślanka owocowa (7)*

Obiad:
• Zupa szczawiowa z jajkiem (3,7,9)*
• Ryba po grecku (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*
• Rzodkiewka
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty