Poniedziałek - 2025-09-15

Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka wędzona
• Pomidor, szczypiorek

• Wafle ryżowe
• Sok malinowy

Obiad:
• Krupnik na bulionie drobiowym (1,9)*
• Naleśniki z twarogiem i polewą jagodowo-jogurtową (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Papryka
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Wtorek - 2025-09-16

Śniadanie:
• Kakao na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Filet z indyka opiekany
• Serek waniliowy (7)*
• Sałata, rzodkiewka

• Melon

Obiad:
• Rosół z makaronem (1,9)*
• Kotlet pożarski (1,3,7)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kapusty pekińskiej
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Smalec wegański z białej fasoli, cebulki i majeranku
• Nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Środa - 2025-09-17

Śniadanie:
• Płatki z miodem i orzechami na mleku (5,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Ogórek świeży


• Galaretka z owocami


Obiad:
• Zupa z soczewicy czerwonej na bulionie warzywnym (9)*
• Leczo warzywne
• Kasza pęczak (1)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Dżem truskawkowy
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Czwartek - 2025-09-18

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka z kija
• Pasta z pieczonych warzyw
• Ser żółty (7)8
• Sałata rzymska,papryka kolorowa,kiełki warzyw
(kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)

• Sok warzywny

Obiad:
• Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Gulasz wołowy
• Kluski śląskie (1,3)*
• Surówka z buraczków, jabłka, cebulki z oliwką
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasztet pieczony (1,3)*
• Ogórek kiszony, Kiwi

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Piątek - 2025-09-19

Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Pomidor, szczypiorek

• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa kapuśniak z białej kapusty na bulionie drobiowym (7,9)*
• Ryba smażona (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z ogórka kiszonego, marchewki, cebulki z oliwką
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Ciasto marchewkowe (1,3,7)*
• Śliwka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty