Jadłospis na tydzień 30.11.2020 - 06.12.2020

Poniedziałek - 30.11.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Ser żółty (7)*
Pomidor, ogórek kiszony

Budyń

Obiad:
Barszcz ukraiński (7,9)*
Ryż jaśminowy z jabłkami i śmietaną (7)*
Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
Herbata z miodem i cytryną
Tortilla z szynką i warzywami
Banan

* Alergeny
Smacznego

Wtorek - 01.12.2020

Śniadanie:
Kasza manna na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Powidła śliwkowe
Sałata, rzodkiewka

Marchewka w słomkę

Obiad:
Zupa ogórkowa (7,9)*
Spaghetti bolognese (1,7)*
Kompot

Podwieczorek:
Herbata owocowa
Pieczywo z masłem (1,7)*
Serek bieluch
Papryka
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Środa - 02.12.2020

Śniadanie:
Kakao na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Pasta mięsna z suszonymi pomidorami
Ser żółty, ogórek świeży (7)*

Sok jabłkowy
Chrupki kukurydziane

Obiad:
Zupa krem z soczewicy
Kotlet z kurczaka panierowany (1,3)*
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kalarepy z żurawiną i jogurtem (7)*
Kompot

Podwieczorek:
Herbata miętowa
Chałka z masłem (1,7)*
Mandarynka

* Alergeny
Smacznego

Czwartek - 03.12.2020

Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Sałata, pomidor

Sok owocowo-warzywny

Obiad:
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem
Bitki wołowe w sosie cebulowym
Kasza pęczak
Buraczki zasmażane
Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
Cytronada
Pieczywo z masłem (1,7)*
Wędlina
Warzywa
Gruszka

* Alergeny
Smacznego

Piątek - 04.12.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Pasta z makreli ze szczypiorkiem

Pomarańcza

Obiad:
Zupa z zielonego groszku z makaronem (1,7)*
Jajko w sosie chrzanowym (3,7)*
Ziemniaki z koperkiem
Sałata lodowa z kolorową papryką
Kompot

Podwieczorek:
Herbata z imbirem
Ciasto amerykańskie z jabłkami (1,3)*

* Alergeny
Smacznego

Sobota - 05.12.2020

Jadłospis może ulec zmianie.

Niedziela - 06.12.2020

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.