Jadłospis na tydzień 18.03.2019 - 24.03.2019

Poniedziałek - 18.03.2019

ŚNIADANIE: Kakao, pieczywo mieszane, masło, twarożek z owocami, polędwica, papryka.

SOK OWOCOWO-WARZYWNY

OBIAD: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta kwaszona zasmażana, kompot.

PODWIECZOREK: Ciasto jogurtowe, napój miętowy, jabłko.

SMACZNEGO!!!

Wtorek - 19.03.2019

WYCIECZKA

ŚNIADANIE: Herbata, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa żywiecka, pomidor.

OBIAD: Barszcz czerwony, makaron z serem białym, jogurtem i musem brzoskwiniowym, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka kukurydziana z masłem, rolada schabowa, herbata z cytryną, winogrona.

SMACZNEGO!!!

Środa - 20.03.2019

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, masło, serek topiony, kiełbasa szynkowa, ogórek kwaszony.

CIASTECZKO, NAPÓJ OWOCOWY

OBIAD: Zupa pomidorowa z zieleniną, udziki pieczone, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną, jabłko.

SMACZNEGO!!!

Czwartek - 21.03.2019

ŚNIADANIE: Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, szynka biała, rzodkiewka.

ANANASY

OBIAD: Zupa ogórkowa, kasza jęczmienna, pulpet w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, serek waniliowy, pomarańcza, herbata owocowa.

SMACZNEGO!!!

Piątek - 22.03.2019

ŚNIADANIE: Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, pasta z szynki, sera żółtego i szczypiorku, bułka z dżemem.

„DESER MONTE”

OBIAD: Zupa jarzynowa z zieleniną, naleśniki z serem białym, jogurtem i musem truskawkowym, kompot.

PODWIECZOREK: Bułka z masłem, ryba wędzona, herbata z miodem i cytryną, banan.

Sobota - 23.03.2019

Jadłospis może ulec zmianie.