Jadłospis na tydzień 09.03.2020 - 15.03.2020

Poniedziałek - 09.03.2020

Śniadanie:
Kasza manna na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Cykoria, rzodkiewka

Kisiel

Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9)*
Potrawka z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem
Ogórek kwaszony
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Serek Bieluch (7)*
Papryka, sałata rzymska
Herbata owocowa
Gruszka

* Alergeny
Smacznego

Wtorek - 10.03.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Powidła śliwkowe
Biała rzodkiew, marchew

Warzywa do chrupania

Obiad:
Zupa krem z brokułów, groszek ptysiowy
Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem
Kapusta zasmażana
Kompot

Podwieczorek:
Bułka graham z masłem (1,7)*
Ser żółty
Pomidor, bazylia
Napój cytrynowo-miodowy
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Środa - 11.03.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Twarożek ze szczypiorkiem (7)*
Papryka, ogórek świeży

Pomarańcza

Obiad:
Zupa kapuśniak (9)*
Naleśniki z dżemem (1,3,7)*
Polewa waniliowo-jogurtowa
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Wędlina
Sałata rzymska, rzodkiewka
Herbata rumiankowa
Kiwi

* Alergeny
Smacznego

Czwartek - 12.03.2020

Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Sałata, marchew

Wafel ryżowy
Napój owocowy

Obiad:
Zupa jarzynowa (7,9)*
Klopsiki w sosie pieczarkowym (1,3)*
Kasza pęczak (1)*
Surówka z selera (9)*
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Wędlina
Cykoria, ogórek kwaszony
Herbata z miodem i cytryną
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Piątek - 13.03.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Paprykarz, szczypiorek
Kapusta kwaszona

Sok warzywno-owocowy

Obiad:
Zupa zacierkowa (1,9)*
Kotlet z jaj (1,3)*
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z pora
Kompot

Podwieczorek:
Bułka drożdżowa z jabłkiem (1,3)*
Soczek ze słomką
Mandarynka

* Alergeny
Smacznego

Sobota - 14.03.2020

Jadłospis może ulec zmianie.

Niedziela - 15.03.2020

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies,pszenica orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia) i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.