Poniedziałek - 2025-09-08
Śniadanie:
• Płatki owsiane na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Pomidor, szczypiorek
• Jabłko
Obiad:
• Zupa ogórkowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Makaron z twarogiem i musem truskawkowym (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka z kija
• Rzodkiewka
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wtorek - 2025-09-09
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Miód
• Sałata
• Arbuz
Obiad:
• Zupa krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Potrawka z kurczaka
• Ryż jaśminowy
• Ogórek kiszony
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*
• Papryka
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Środa - 2025-09-10
Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Ogórek świeży
• Budyń śmietankowy (7)*
Obiad:
• Zupa zacierkowa (1,9)*
• Sznycel z indyka (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Kiełki warzyw
• Banan
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Czwartek - 2025-09-11
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)*
• Kabanosy
• Sałata, papryka kolorowa, ogórek świeży
(kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)
• Brzoskwinia UFO
Obiad:
• Barszcz biały z jajkiem (1,3,7,9)*
• Szare kluski z prażoną cebulką (1,3)*
• Surówka z kiszonej kapusty
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Cykoria
• Śliwka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Piątek - 2025-09-12
Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Wędlina drobiowa
• Pomidor
• Warzywa do chrupania
Obiad:
• Barszcz ukraiński na bulionie drobiowym (7,9)*
• Kotlet rybny pieczony (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z białej rzodkwi
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Rogal maślany (1,3,7)*
• Winogrono
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.