Poniedziałek - 2025-09-29
DZIEŃ JABŁKA
Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Pomidor
• Mus 100% owocowy jabłkowy
Obiad:
• Zupa gulaszowa (9)*
• Ryż z jabłkiem prażonym i bitą śmietaną (7)*
• Kompot jabłkowy (własnoręcznie przygotowany przez dzieci)
Podwieczorek:
• Cytronada
• Szarlotka (1,3,7)*
• Śliwka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Wtorek - 2025-09-30
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Parówki z szynki
• Ketchup
• Banan
Obiad:
• Zupa ziemniaczana (9)*
• Spaghetti bolognese (1)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Ser żółty (7)*
• Papryka
• Kiwi
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Środa - 2025-10-01
Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Sałata
• Melon
Obiad:
• Zupa ryżanka na bulionie drobiowym (9)*
• Naleśniki z białym serem i musem brzoskwiniowym (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Kiełbasa szynkowa
• Rzodkiewka
• Pomarańcza
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Czwartek - 2025-10-02
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Paprykarz (wyrób własny)
• Sałata masłowa,pomidorki koktajlowe,ogórek
(kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)
• Gruszka
Obiad:
• Zupa neapolitańska (1,7,9)*
• Kotlet mielony (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Marchewka z groszkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Twarożek
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Piątek - 2025-10-03
Śniadanie:
• Płatki z miodem i orzechami na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Wędlina drobiowa
• Ogórek kiszony
• Serek Danio (7)*
Obiad:
• Zupa zacierkowa (1,9)*
• Paluszki rybne (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kapusty kiszonej
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Soczek owocowy
• Ciasto piaskowe (1,3,7)*
• Brzoskwinia
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty