Poniedziałek - 2025-10-20

Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka z kija
• Sałata, pomidor, szczypiorek

• Arbuz

Obiad:
• Zupa z fasolki szparagowej (7,9)*
• Pierogi ruskie z cebulką (1,7)*
• Marchewka z jabłkiem
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Papryka
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Wtorek - 2025-10-21

Śniadanie:
• Kakao na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab od Zduna
• Ogórek świeży
• Miód

• Jabłko

Obiad:
• Zupa kapuśniak z kiełbaską (9)*
• Makaron spaghetti bolognese (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)*
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Środa - 2025-10-22

Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Filet z indyka opiekany
• Ogórek kiszony

• Melon

Obiad:
• Zupa krem z pieczonej papryki z groszkiem ptysiowym (1,9)*
• Udziki z kurczaka pieczone
• Puree ziemniaczane
• Sałatka grecka z fetą i ziołami (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Melisa
• Chałka z masłem (1,7)*
• Kiwi

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Czwartek - 2025-10-23

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Pasta z pieczonej marchewki
• Kabanosy
• Sałata masłowa, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży (kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)

• Gruszka

Obiad:
• Zupa brokułowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Indyk w sosie koperkowym
• Kasza jęczmienna (1)*
• Marchewka z groszkiem
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Ser żółty (7)*, rzodkiewka
• Pomarańcza

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty

Piątek - 2025-10-24

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Parówki z szynki
• Ketchup

• Mandarynka

Obiad:
• Zupa z soczewicy na wywarze warzywnym (9)*
• Kotlet z ryby pieczony (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, cebulki z oliwką
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Ciasto marchewkowe (1,3,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty