Poniedziałek - 2025-10-13
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Sałata
• WYCIECZKA
Obiad:
• Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Makaron ze szpinakiem i serem feta (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka z kija
• Papryka
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Wtorek - 2025-10-14
Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa krakowska
• Pomidor, szczypiorek
• Banan
Obiad:
• Zupa jarzynowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Potrawka z kurczaka
• Ryż jaśminowy
• Surówka z selera i rodzynek
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek łososiowy (7)*
• Pomarańcza
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Środa - 2025-10-15
Kulinarne wędrówki po Europie
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Bagietka z masłem (1,7)*
• Salami i szynka włoska
• Sałata rzymska
• Herbata angielska
• Pinsa z sosem pomidorowym i żółtym serem (1,7)*
• Gofry z bita śmietaną i owocami (1,7)*
(stół szwedzki)
Obiad:
• Zupa solferino na bulionie warzywnym (9)*
• Kotlet schabowy (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Mizeria z jogurtem naturalnym (7)*
• Kompot
Podwieczorek:
• Rumianek
• Bułeczka z masłem, mozzarellą, pomidorem i bazylią (1,7)*
• Mandarynka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Czwartek - 2025-10-16
Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Rzodkiewka
• Sok warzywny
Obiad:
• Barszcz czerwony na bulionie drobiowym (7,9)*
• Bitki wołowe w sosie własnym
• Kasza gryczana
• Brokuły na parze
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Bawarka
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Dżem truskawkowy
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty
Piątek - 2025-10-17
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka wędzona
• Paprykarz (wyrób własny) (4)*
• Ogórek świeży
• Marchewka do chrupania
Obiad:
• Zupa grochowa na bulionie drobiowym (9)*
• Jajko w sosie chrzanowym (1,3,7)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Ogórek kiszony
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Soczek owocowy
• Sernik królewski (1,3,7)*
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty