Poniedziałek - 2025-05-12

Śniadanie:
• Płatki owsiane na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Filet z indyka opiekany
• Sałata

• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa fasolowa na bulionie drobiowym (9)*
• Makaron z twarogiem i musem truskawkowym (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Rzodkiewka
• Ananas

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2025-05-13

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Pasta z soczewicy
• Ogórek świeży

• Wafle ryżowe
• Napój owocowy

Obiad:
• Zupa botwinka z jajkiem (3,7,9)*
• Schab pieczony
• Młoda kapusta zasmażana (1)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*
• Papryka
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2025-05-14

Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Pyzdra schabowa
• Pomidor

• Actimel (7)*

Obiad:
• Zupa krem z pieczonych warzyw z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym (7)*
• Kasza bulgur (1)*
• Surówka z selera i rodzynek (9)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Tortilla z warzywami i serkiem czosnkowym (1,7)*
• Truskawki

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2025-05-15

Śniadanie:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Cykoria

• WYCIECZKA
Bułeczka z masłem, szynką i sałatą (1,7)*

Obiad:
• Zupa koperkowa (7,9)*
• Spaghetti bolognese (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Ciasto jogurtowe (1,3,7)*
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2025-05-16

Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Pasztet pieczony (1,3)* (wyrób własny)
• Ogórek kiszony

• Mus 100% owocowy

Obiad:
• Zupa ryżanka (9)*
• Ryba po grecku (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Bawarka (7)*
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Powidła śliwkowe
• Melon

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.