Poniedziałek - 2025-03-31
Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Pomidor, szczypiorek
• Deser Monte (7)*
Obiad:
• Zupa z fasolki szparagowej na bulionie drobiowym (7,9)*
• Indyk w pięciu smakach
• Ryż paraboliczny
• Marchewka mini z masełkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Ser żółty (7)*
• Ogórek kiszony
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wtorek - 2025-04-01
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Parówki z szynki
• Ketchup
• Jabłko
Obiad:
• Krupnik na bulionie drobiowym (1,9)*
• Kotlet pożarski (1,3,7)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Sałata lodowa z jogurtem naturalnym (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Bułeczka z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Papryka
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Środa - 2025-04-02
Śniadanie:
• Płatki musli na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Sałata, rzodkiewka
• Serek Danio (7)*
Obiad:
• Zupa pejzanka na bulionie drobiowym (1,9)*
• Łazanki z kapustą i kiełbaską (1)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Paluch maślany (1,7)*
• Pomarańcza
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Czwartek - 2025-04-03
Śniadanie:
• Kakao na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab od Zduna
• Serek kozi
• Paprykarz (wyrób własny)(4)*
• Sałata masłowa,roszponka, papryka, ogórek kiszony (kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)
• Mix owocowy (pomarańcza, banan, borówka amerykańska, winogrono)
Obiad:
• Barszcz czerwony na bulionie drobiowym (7,9)*
• Pierogi ruskie z prażona cebulką (1,7)*
• Marchewka z jabłkiem
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*, rzodkiewka
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Piątek - 2025-04-04
Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka wędzona
• Ogórek świeży, cykoria
• Suszone owoce i orzechy do chrupania (8)*
Obiad:
• Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym (1,7,9)
• Paluszki rybne pieczone (1,3,4)*
• Puree ziemniaczane (7)*
• Kapusta kiszona
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Soczek owocowy
• Muffinka marchewkowa (1,3,7)*
• Mandarynka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.