Poniedziałek - 2025-02-17
Śniadanie:
• Płatki kukurydziane z miodem i orzechami na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Sałata, rzodkiewka
• Ananas
Obiad:
• Zupa koperkowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Spaghetti bolognese z żółtym serem (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Twarożek na słodko (7)*
• Mandarynka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wtorek - 2025-02-18
Śniadanie:
• Kakao na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Parówki z szynki
• Ketchup
• Wafle ryżowe
• Napój owocowy
Obiad:
• Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Kurczak po chińsku
• Ryż jaśminowy
• Marchewka mini z masełkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek waniliowy (7)*
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Środa - 2025-02-19
Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa szynkowa
• Papryka
• Warzywa do chrupania
Obiad:
• Rosół z makaronem (1,9)*
• Kotlet schabowy (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Kapusta zasmażana (1)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Cytronada
• Bułeczka z masłem (1,7)*
• Ser żółty (7)*
• Ogórek kiszony
• Banan
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Czwartek - 2025-02-20
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Serek kozi
• Smalec wegański z fasoli
• Sałata lodowa, biała rzodkiew,papryka, kiełki warzyw (kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)
• Sok owocowo-warzywny
Obiad:
• Zupa burakowa na bulionie drobiowym (1,9)*
• Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
• Kasza jęczmienna (1)*
• Surówka z selera i rodzynek
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Chałka z masłem (1,7)*
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Piątek - 2025-02-21
Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Pomidor, szczypiorek
• Maślanka owocowa (7)*
Obiad:
• Barszcz biały z białą kiełbasą (7,9)*
• Kotlet z jajka (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kiszonego ogórka, cebulki, marchewki z oliwką
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Papryka
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.