Poniedziałek - 2024-04-08

Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka góralska
• Sałata, rzodkiewka

• Jabłko

Obiad:
• Zupa z czerwoną soczewicą na bulionie drobiowym (9)*
• Kluski leniwe z bułeczką i masełkiem (1,7)*
• Marchewka tarta
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Parówki raczki pieczone
• Ketchup
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-04-09

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Jajko z majonezem (3)*
• Kiełki warzyw

• Kisiel z truskawkami

Obiad:
• Zupa neapolitańska na bulionie drobiowym (1,9)*
• Polędwiczki w sosie pieczarkowym (7)*
• Kasza jęczmienna (1)*
• Surówka z selera z rodzynkami (9)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Bawarka (7)*
• Tortilla z warzywami i sosem jogurtowo-czosnkowym (1,7)*
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-04-10

Śniadanie:
• Bananowa owsianka z płatkami migdałowymi (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Ogórek świeży, rzodkiewka

• Jogurt owocowy (7)*


Obiad:
• Zupa gulaszowa (9)*
• Leczo warzywne
• Makaron kokardka (1)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Kiełbasa tyrolska
• Sałata, pomidor
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-04-11

Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Biała rzodkiew, papryka

• Mus owocowy


Obiad:
• Krupnik z kaszą jaglaną na bulionie drobiowym (9)*
• Udziki pieczone
• Puree ziemniaczane (7)*
• Mini marchewka z masełkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata zielona z pigwą
• Ciasto jogurtowe z owocami (1,3,7)* (wyrób własny)
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-04-12

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Pasta z tuńczyka z papryką (4)*
• Cykoria

• Melon


Obiad:
• Zupa ogórkowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Burgery z buraka z ziołami (1,3)*
• Pieczone ziemniaczki
• Ketchup
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Bułka graham z masłem (1,7)*
• Serek kozi
• Kiełki warzyw
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.