Poniedziałek - 2024-03-18

Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Ogórek świeży

• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty na bulionie drobiowym (9)*
• Makaron z kiełbaską, żółtym serem i ketchupem (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata zielona z pigwą
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Biała rzodkiew
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-03-19

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka domowa
• Pomidor
• Powidła śliwkowe

• Melon

Obiad:
• Zupa kalafiorowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Kotlet pożarski (1,3,7)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Marchewka z groszkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata żurawinowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasta z tuńczyka i papryki (4)*
• Kiwi

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-03-20

Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa tyrolska
• Sałata, rzodkiewka

• Wafle ryżowe
• Napój owocowy

Obiad:
• Zupa krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (1,7,9)*
• Szynka pieczona w sosie własnym
• Kasza bulgur (1)*
• Surówka Colesław
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Tosty hawajskie (1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-03-21

Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Cykoria

• Pomarańcza

Obiad:
• Zupa ogórkowa z ziemniakami na bulionie drobiowym (7,9)*
• Pierogi z jabłkiem (7)*
• Polewa waniliowo-jogurtowa (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Indyk opiekany
• Papryka
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-03-22

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa krakowska
• Sałata
• Paprykarz (4)*(wyrób własny)

• Kalarepka

Obiad:
• Zupa zacierkowa na bulinie drobiowym (1,9)*
• Kotlet jajeczny (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z pora, marchewki i ogórka kiszonego z majonezem (3)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Chałka z masłem (1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.