Poniedziałek - 2024-01-29
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Filet z indyka opiekany
• Serek Almette (7)*
• Rzodkiewka
• Warzywa do chrupania
Obiad:
• Zupa z czerwonej soczewicy (9)*
• Ryż z jabłkiem i bitą śmietaną (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Ogórek świeży
• Banan
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wtorek - 2024-01-30
Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Sałata, pomidor
• Pomarańcza
Obiad:
• Rosolnik (1,9)*
• Potrawka z kurczaka
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z pora i ananasa
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Sałatka jarzynowa (3)*
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Środa - 2024-01-31
Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa szynkowa
• Cykoria, kiełki warzyw
• Banan
Obiad:
• Zupa z selera naciowego (9)*
• Kopytka w sosie pieczarkowym (7)*
• Ogórek kiszony
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Twarożek na słodko (7)*
• Mandarynka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Czwartek - 2024-02-01
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Ser żółty (7)*
• Dżem truskawkowy
• Papryka, sałata, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe
(Kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)
• Jabłko
Obiad:
• Zupa pomidorowa z ryżem (7,9)*
• Kotlet mielony (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Marchewka z groszkiem (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Jajko z majonezem i szczypiorkiem (3)*
• Kiwi
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Piątek - 2024-02-02
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Pasta z makreli wędzonej (4)*
• Biała rzodkiew, papryka
• Sałatka owocowa
Obiad:
• Zupa kapuśniak (9)*
• Kotlety z kaszy gryczanej w sosie warzywnym (3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Jogurt naturalny
• Ciasto piaskowe (1,3,7)*
• Gruszka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.