Poniedziałek - 2024-01-15

Śniadanie:
• Płatki owsiane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Papryka, cykoria

• Marchewka w słomkę

Obiad:
• Zupa grochowa (9)*
• Ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Ogórek kiszony
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-01-16

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Filet z indyka opiekany
• Ogórek świeży, rzodkiewka
• Powidła śliwkowe

• Jogurt naturalny z brzoskwiniami (7)*

Obiad:
• Zupa szpinakowa (9)*
• Gulasz wołowy
• Kasza gryczana
• Buraczki zasmażane (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasta z ciecierzycy
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-01-17

Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa krakowska
• Biała rzodkiew

• Galaretka owocowa

Obiad:
• Zupa ogórkowa (7,9)*
• Zapiekanka makaronowa z warzywami i żółtym serem (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata zielona z pigwą
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Sałata
• Pomarańcza

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-01-18

Śniadanie:
• Kakao na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Pomidor, szczypiorek

• Sok warzywno-owocowy

Obiad:
• Zupa kalafiorowa (7,9)*
• Kotlet pożarski (1,3,7)*
• Puree ziemniaczane (7)*
• Mini marchewka z masełkiem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasta z szynki i jaj (3)*
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-01-19

Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Ogórek kiszony

• Słomka ptysiowa (1)*
• Napój owocowy

Obiad:
• Barszcz biały z kiełbaską (7,9)*
• Burgery z czerwonej fasoli z sosem pieczarkowym (3,7)
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kolorowych warzyw
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasztet drobiowy
• Papryka
• Kiwi

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.