Poniedziałek - 2024-09-16

Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Papryka, ogórek świeży


• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa brokułowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Ryż jaśminowy z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Pomidor, szczypiorek
• Nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-09-17

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Parówki raczki pieczone
• Ketchup


• Chrupki kukurydziane
• Napój owocowy

Obiad:
• Rosół z makaronem (1,9)*
• Indyk w pięciu smakach
• Kasza jęczmienna (1)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Papryka
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-09-18

Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Indyk opiekany
• Cykoria, kiełki warzyw


• Mus owocowy

Obiad:
• Zupa szczawiowa z jajkiem (3,7,9)*
• Pierogi z mięsem (1)
• Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwką
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*
• Pomidor, sałata
• Śliwka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-09-19

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Pasztet drobiowo-wołowy (wyrób własny)(1,3)
• Ogórek kiszony
• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)*

• Arbuz

Obiad:
• Zupa pejzanka (7,9)*
• Kotlet schabowy (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z selera z rodzynkami (9)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Tosty hawajskie z szynką, ananasem i żółtym serem (1,7)*
• Kiwi

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-09-20

Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab na szaro
• Biała rzodkiew, papryka


• Malina

Obiad:
• Zupa koperkowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Łosoś z makaronem tagliatelle w sosie śmietanowym (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Rogal maślany (1,7)*
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.