Poniedziałek - 2024-07-29
Śniadanie:
• Płatki owsiane na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab pieczony
• Sałata, ogórek małosolny
• Sok warzywny
Obiad:
• Zupa brokułowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Naleśniki z białym serem i musem truskawkowym (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Herbata zielona
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Sałata, rzodkiewka
• Morela
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wtorek - 2024-07-30
Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Pasta z łososia
• Papryka
• Mus owocowy
Obiad:
• Zupa ryżanka na bulionie drobiowym (9)*
• Sznycel z indyka (1,3)*
• Puree ziemniaczane (7)*
• Sałata lodowa z jogurtem (7)*
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Jajko z majonezem (3)*
• Jabłko
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Środa - 2024-07-31
Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Pomidor, kiełki warzyw
• Chrupki kukurydziane
• Napój owocowy
Obiad:
• Zupa kalafiorowa na bulionie drobiowym (9)*
• Klopsy w sosie pomidorowym (3,7)*
• Kasza jęczmienna (1)*
• Surówka Colesław
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Bawarka (7)*
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Smalec wegański z białej fasoli z cebulką i majerankiem
• Śliwka
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Czwartek - 2024-08-01
Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Papryka, ogórek świeży
• Powidła śliwkowe
• Kalarepka
Obiad:
• Zupa zacierkowa na bulionie drobiowym (1,9)*
• Udziki pieczone
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z kolorowych warzyw z sosem winegret
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Mięta
• Bułeczka kukurydziana z masłem (1,7)*
• Serek Bieluch (7)*
• Rzodkiewka
• Banan
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Piątek - 2024-08-02
Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Ser żółty
• Sałata, ogórek małosolny
• Koktajl jogurtowo – bananowy (7)*
Obiad:
• Zupa krem z cukinii z grzankami (1,9)*
• Kotlety z ciecierzycy (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z młodej kapusty kiszonej
• Kompot ze świeżych owoców
Podwieczorek:
• Melisa
• Ciasto marchewkowe (1,3,7)*
• Brzoskwinia UFO
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.