Poniedziałek - 2024-06-24

Śniadanie:
• Zacierka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Papryka

• Malina/Borówka

Obiad:
• Zupa z fasolki szparagowej na bulionie drobiowym (7,9)*
• Ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasztet drobiowy
• Ogórek kiszony
• Banan

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-06-25

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Dżem truskawkowy
• Rzodkiewka

• Sok warzywno-owocowy

Obiad:
• Zupa krem brokułowy na bulionie drobiowym (9)*
• Spaghetti bolognese (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Pasta łososiowa z serkiem twarogowym kremowym (4,7)*
• Nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-06-26

Śniadanie:
• Płatki jaglane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka od Zduna
• Pomidor, szczypiorek

• Wafle ryżowe
• Lemoniada

Obiad:
• Zupa z młodej kapusty z pomidorami na bulionie drobiowym (9)*
• Kotlet pożarski (1,3)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z selera (9)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Tortilla z warzywami i sosem czosnkowo-jogurtowym (1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-06-27

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)*
• Kabanosy
• Papryka, sałata, pomidorki koktajlowe
(kanapeczki do samodzielnego komponowania przez dzieci)

• Arbuz

Obiad:
• Zupa barszcz biały z jajkiem (3,7,9)*
• Gnocchi w sosie serowym (1,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Hummus z ciecierzycy
• Brzoskwinia

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-06-28

Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka wędzona
• Cykoria

• Banan

Obiad:
• Zupa krupnik na bulionie drobiowym (1,9)*
• Racuchy drożdżowe z jabłkiem (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Jogurt naturalny (7)*
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Schab w przyprawach
• Ogórek świeży
• Morela

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.