Poniedziałek - 2024-06-10

Śniadanie:
• Kasza manna na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Wędlina drobiowa
• Papryka, sałata

• Arbuz

Obiad:
• Zupa krupnik na bulionie drobiowym (9)*
• Ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka wędzona
• Rzodkiewka
• Nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-06-11

Śniadanie:
• Kakao na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab od Zduna
• Serek Almette (7)*
• Ogórek świeży

• Mus 100% owocowy

Obiad:
• Zupa botwinkowa na bulionie drobiowym (9)*
• Potrawka z kurczaka
• Kasza pęczak (1)*
• Ogórek małosolny
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Bawarka (7)*
• Tortilla z warzywami i sosem czosnkowo-jogurtowym (1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-06-12

Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Papryka, kiełki warzyw

• Wafle ryżowe
• Napój owocowy

Obiad:
• Zupa kalafiorowa na bulionie drobiowym (9)*
• Udziki pieczone
• Puree ziemniaczane
• Mizeria z jogurtem naturalnym (7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Serek waniliowy (7)*
• Brzoskwinia

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-06-13

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Pasta z awokado
• Ser kozi
• Sałata masłowa, pomidor, ogórek świeży, szczypiorek

• Warzywa do chrupania

Obiad:
• Zupa z ciecierzycy na bulionie warzywnym (9)*
• Pierogi z truskawkami i polewą jogurtowo-waniliową (1,3)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata z miodem i cytryną
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka gotowana
• Biała rzodkiew
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-06-14

Śniadanie:
• Płatki ryżowe na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Cykoria, rzodkiewka

• Mix owocowy

Obiad:
• Zupa zacierkowa (1,9)*
• Ryba smażona (1,3,4)*
• Ziemniaki z koperkiem
• Kapusta młoda kiszona
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Sok warzywny
• Ciasto jogurtowe (1,3,7)*
• Truskawki

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.