Poniedziałek - 2024-04-22

Śniadanie:
• Płatki orkiszowe na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Polędwica miodowa
• Pomidor, szczypiorek


• Actimel (7)*


Obiad:
• Zupa z fasolki szparagowej (1,9)*
• Racuchy drożdżowe z jabłkami (1,3,7)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Cytronada
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Szynka krucha
• Ogórek kiszony
• Pomarańcza

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wtorek - 2024-04-23

Śniadanie:
• Kawa inka na mleku (1,7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Kiełbasa żywiecka
• Papryka
• Twarożek na słodko (7)*


• Sok warzywny


Obiad:
• Rosół z makaronem (1,9)*
• Indyk w pięciu smakach
• Ziemniaczki pieczone
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Rumianek
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Sałatka jarzynowa (3,9)*
• Arbuz

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Środa - 2024-04-24

Śniadanie:
• Kasza jaglana na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Schab gotowany
• Sałata, rzodkiewka


• Warzywa do chrupania


Obiad:
• Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (1,9)*
• Gołąbki gorlickie w sosie pomidorowym (7)*
• Ryż jaśminowy
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Tosty z szynką i żółtym serem (1,7)*
• Ketchup
• Gruszka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Czwartek - 2024-04-25

Śniadanie:
• Mleko (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Pasztet pieczony (1,3)*(wyrób własny)
• Ogórek kiszony


• Budyń śmietankowy (7)*


Obiad:
• Barszcz czerwony (9)*
• Krokiety z pieczarkami (1,3)*
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Mięta
• Pieczywo z masłem (1,7)*
• Polędwica sopocka
• Rzodkiew biała
• Mandarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Piątek - 2024-04-26

Śniadanie:
• Płatki kukurydziane na mleku (7)*
• Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
• Szynka babuni
• Kiełki warzyw, pomidor


• Melon


Obiad:
• Zupa brokułowa na bulionie drobiowym (7,9)*
• Ryba pieczona w sosie porowo-śmietanowym (4,7)
• Ziemniaki z koperkiem
• Surówka z białej rzodkwi
• Kompot ze świeżych owoców

Podwieczorek:
• Herbata owocowa
• Rogal maślany(1,7)*
• Jabłko

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.