Jadłospis na tydzień 13.01.2020 - 19.01.2020

Poniedziałek - 13.01.2020

Śniadanie:
Kasza manna na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Szynka
Sałata, rzodkiewka, ogórek świeży

Kisiel, melon

Obiad:
Zupa z fasolki szparagowej (9)*
Naleśniki z serem i musem brzoskwiniowym (1,7)*
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Kiełbasa krakowska
Pomidor, szczypiorek
Napój cytrynowo-miętowy
Mandarynka

* Alergeny
Smacznego

Wtorek - 14.01.2020

Śniadanie:
Kawa inka (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Parówki z szynki
Ketchup

Chrupki kukurydziane „Flips”
Pomarańcza

Obiad:
Zupa ryżanka (9)*
Gołąbki w sosie pomidorowym
Ziemniaki z koperkiem
Kompot

Podwieczorek:
Bułka graham z masłem (1,7)*
Serek łososiowy (7)*
Ogórek, papryka
Herbata z miodem i cytryną
Gruszka

* Alergeny
Smacznego

Środa - 15.01.2020

niadanie:
Kakao (7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorem (7)*
Polędwica sopocka
Marchew, sałata

Galaretka z bitą śmietaną

Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem (1,9)*
Sznycel z indyka
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Szynka miodowa
Pomidor, biała rzodkiew
Cytronada
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Czwartek - 16.01.2020

Śniadanie:
Płatki owsiane na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Filet z indyka
Sałata, pomidor

Sok 100 % jabłko

Obiad:
Zupa pieczarkowa (7,9)*
Bitki wołowe w sosie własnym
Ziemniaki z koperkiem
Buraczki zasmażane
Kompot

Podwieczorek:
Bułka kukurydziana z masłem (1,7)*
Ser żółty (7)*
Ogórek kwaszony, rzodkiewka
Herbata z miodem i cytryną
Mandarynka

* Alergeny
Smacznego

Piątek - 17.01.2020

Śniadanie:
Kakao (7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Schab pieczony, pomidor, nać pietruszki
Powidła śliwkowe

Sałatka owocowa

Obiad:
Zupa zacierkowa (1,9)*
Ryba smażona
Ziemniaki z koperkiem
Sałatka z ogórka kwaszonego
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Szynka drobiowa
Rzodkiewka i szczypiorek
Herbata miętowa
Winogrono

* Alergeny
Smacznego

Sobota - 18.01.2020

Jadłospis może ulec zmianie.

Niedziela - 19.01.2020

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies,pszenica orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia) i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.