Grupa ODDZIAŁ ZIELONY

To już nasz kolejny rok w przedszkolu. Bardzo lubimy przebywać w swoim towarzystwie. Jesteśmy dla siebie mili i koleżeńscy. Staramy się przestrzegać wspólnie ustalonych zasad funkcjonowania w grupie. Potrafimy zgodnie bawić się i pracować. Podczas zajęć poznajemy nowe wierszyki, piosenki, rysujemy i lepimy, a co najważniejsze możemy rozwijać swoje zdolności i zainteresowania. Chętnie zadajemy pytania i wyrażamy własne opinie. W skrócie można powiedzieć, że uczymy się tu myśleć, mówić, słuchać oraz rozumieć. Dużo radości sprawiają nam spacery, wycieczki, jak również codzienne zabawy w ogrodzie przedszkolnym.
W bieżącym roku szkolnym czekają na nas kolejne wyzwania, których realizacja przyniesie nam z pewnością wiele satysfakcji i radości ;)

Wychowawcy:

Moja grupa

Jadłospis na tydzień 28.09.2020 - 04.10.2020

Poniedziałek - 28.09.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorem (7)*
Sałata, pomidor

Winogrono

Obiad:
Zupa z fasolką szparagową (7,9)*
Ryż z jabłkiem i polewą jogurtową (7)*
Kompot

Podwieczorek:
Herbata miętowa
Pieczywo z masłem (1,7)*
Pasztet drobiowy
Ogórek kiszony

* Alergeny
Smacznego

Wtorek - 29.09.2020

Śniadanie:
Płatki kukurydziane na mleku (7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Cykoria, papryka

Sałatka owocowa

Obiad:
Zupa kalafiorowa z makaronem (1,9)*
Kotlet mielony (1,3)*
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka z groszkiem
Kompot

Podwieczorek:
Herbata z miodem i cytryną
Pieczywo z masłem (1,7)*
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3)*
Brzoskwinia

* Alergeny
Smacznego

Środa - 30.09.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Wędlina
Powidła
Sałata, rzodkiewka

Sok owocowo-warzywny
Wafle ryżowe

Obiad:
Ryżanka (9)*
Pesto bazyliowe
Kluski ślaskie (3)*
Buraczki z cebulką
Kompot

Podwieczorek:
Cytronada
Pieczywo z masłem (1,7)*
Ser żółty (7)*
Pomidor
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Sobota - 03.10.2020

Jadłospis może ulec zmianie.

Niedziela - 04.10.2020

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.