Grupa ODDZIAŁ ZIELONY

To już nasz drugi rok w przedszkolu. Bardzo lubimy przebywać w swoim towarzystwie. Jesteśmy dla siebie mili i koleżeńscy. Staramy się przestrzegać wspólnie ustalonych zasad funkcjonowania w grupie. Potrafimy zgodnie bawić się i pracować. Podczas zajęć poznajemy nowe wierszyki, piosenki, rysujemy i lepimy, a co najważniejsze możemy rozwijać swoje zdolności i zainteresowania. Chętnie zadajemy pytania i wyrażamy własne opinie. W skrócie można powiedzieć, że uczymy się tu myśleć, mówić, słuchać oraz rozumieć. Dużo radości sprawiają nam spacery, wycieczki, jak również codzienne zabawy w ogrodzie przedszkolnym.
W bieżącym roku szkolnym czekają na nas kolejne wyzwania, których realizacja przyniesie nam z pewnością wiele satysfakcji i radości ;)

Wychowawcy:

Moja grupa

Jadłospis na tydzień 17.02.2020 - 23.02.2020

Poniedziałek - 17.02.2020

Śniadanie:
Kasza jaglana na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Polędwica sopocka
Papryka, cykoria

Kisiel
Jabłko

Obiad:
Zupa krupnik (1,9)*
Makaron kokardka z kiełbasą i szpinakiem (1)*
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Serek waniliowy (7)*
Herbata z miodem i cytryną

* Alergeny
Smacznego

Wtorek - 18.02.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Kiełbasa krakowska
Dżem
Ogórek świeży, rzodkiewka

Sok owocowo-warzywny

Obiad:
Zupa z fasolką szparagową (9)*
Gulasz wieprzowy
Ryż
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot

Podwieczorek:
Bułka z masłem (1,7)*
Szynka miodowa
Sałata rzymska, pomidor
Herbata miętowa
Jabłko

* Alergeny
Smacznego

Środa - 19.02.2020

niadanie:
Kakao (7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Szynka
Pasta z jaj ze szczypiorkiem (3)*
Cykoria, pomidor

Chrupki kukurydziane
Napój owocowy

Obiad:
Barszcz ukraiński (9)*
Placki ziemniaczane (1,3)*
Jogurt naturalny (7)*
Kompot

Podwieczorek:
Bułka kukurydziana z masłem (1,7)*
Serek łososiowy (7)*
Rzodkiewka i szczypiorek
Herbata cytrynowa
Kiwi

* Alergeny
Smacznego

Czwartek - 20.02.2020

Śniadanie:
Ryż na mleku (7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Filet z indyka
Ogórek kwaszony, nać pietruszki

Sałatka jarzynowa (3,9)*

Obiad:
Zupa pomidorowa z ziemniakami (9)*
Kotlet schabowy (1,3)*
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka z groszkiem
Kompot

Podwieczorek:
Pączki z marmoladą (1,3)*
Cytronada

* Alergeny
Smacznego

Piątek - 21.02.2020

Śniadanie:
Kawa inka na mleku (1,7)*
Pieczywo mieszane z masłem (1,7)*
Parówki z szynki
Ketchup

Budyń (7)*

Obiad:
Zupa kapuśniak (9)*
Paluszki rybne (1,3,4)*
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z pora
Kompot

Podwieczorek:
Bułka graham z masłem (1,7)*
Ser żółty salami (7)*
Papryka, ogórek świeży
Herbata rumiankowa

* Alergeny
Smacznego

Sobota - 22.02.2020

Jadłospis może ulec zmianie.

Niedziela - 23.02.2020

Lista składników alergennych
do Rozporządzenia 1169/2011
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies,pszenica orkisz,kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia) i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.